Cornulețe fragede cu nuci

Răsfoind astăzi prin blog-urile cu rețete am dat de un post care mi-a atras atenția, și anume am găsit o rețetă de cornulețe cu nuci sau мутаки бакинские. Rețeta de unde m-am inspirat o puteți vedea și voi aici.

 

Cornulețe fragede cu nuci

Și deci de ce aveți nevoie pentru 32 de cornulețe care se topesc în gură de bune ce sunt:

Pentru aluat:

  • făină – 1,5 pahare
  • unt de la congelator – 100 gr.
  • gălbenuș de ou – 2 buc.
  • smântână – 100 gr.
  • un pic de sare

Pentru umplutură:

  • nuci mărunțite – 100 gr.
  • albuș de ou – 2 buc.
  • zahăr brun – jumătate de pahar
  • prune uscate – 6 buc.

Mod de preparare:

Într-un bol dăm prin rozătoare untul congelat, cernem peste el făina și amestecăm bine până se încorporează. Adăugăm gălbenușele de ou bătute cu smântâna și formăm o cocă. Coca o învelim în peliculă alimentară și o dăm la frigider pentru o oră.

Între timp pregătim umplutura, amestecăm toate componentele albușurile cu zahărul, nucile și prunele uscate.

După o oră scoatem aluatul de la frigider îl împărțim în 2, una o punem din nou la rece. Între timp întindem pe masa de lucru în formă rotunda prima bucată și o divizăm în 16 părți triunghiulare. Punem umplutura pe margine și le rulăm. La fel procedăm și cu cealaltă bucată de la frigider.

Încălzim cuptorul la 250-300 grade și le coacem timp de 20-30 de minute până devin rumene. Se presoară cu zahăr tos, sunt foarte și foarte delicioase.

(FR) 

Pour la pâte:

la farine – 1,5 tasses
beurre de congélateur – 100 gr.
jaune d’oeuf – 2 unit.
crème sure – 100 gr.
un peu de sel

Pour la garniture:

noix hachées – 100 gr.
blanc d’œuf – 2 unit.
cassonade – un demi-verre
prune seche – 6 pièces.

Méthode:

Dans un bol rappé le beurre congelé, tamiser la farine au-dessus et mélangez bien jusqu’à incorporer.
Ajouter les jaunes d’oeufs battus avec la crème sure et former la pâte.
Deposé au frigo pendant une heure.

Pendant ce temps préparer la garniture, mélanger les blancs d’œuf, le sucre, les noix et les prune.

Après une heure, retirer la pâte du frigo, sépareé le en deux.
Roulé une morceau de pate dans une ronde et coupé en 16 triangle comme on coupe une pizza.
on mettre la garniture et on roule comme les croissante.

Préchauffer le four à 250-300 degrés et on va les cuire au four pendant 20-30 minutes jusqu’à ce qu’ils soient un peux brun. Apres la cousson on mettre du sucre granulé.
Et voila les petit croissante sont pret, très délicieux.

Savourez-le avec une bonne tissane en compagnie de la famille ou les amis.

Aliona Tihai

Bonjour Sylvie, voila la recette en francais

Pour la pâte:

la farine – 1,5 tasses
beurre de congélateur – 100 gr.
jaune d’oeuf – 2 unit.
crème sure – 100 gr.
un peu de sel

Pour la garniture:

noix hachées – 100 gr.
blanc d’œuf – 2 unit.
cassonade – un demi-verre
prune seche – 6 pièces.

Méthode:

Dans un bol rappé le beurre congelé, tamiser la farine au-dessus et mélangez bien jusqu’à incorporer.
Ajouter les jaunes d’oeufs battus avec la crème sure et former la pâte.
Deposé au frigo pendant une heure.

Pendant ce temps préparer la garniture, mélanger les blancs d’œuf, le sucre, les noix et les prune.

Après une heure, retirer la pâte du frigo, sépareé le en deux.
Roulé une morceau de pate dans une ronde et coupé en 16 triangle comme on coupe une pizza.
on mettre la garniture et on roule comme les croissante.

Préchauffer le four à 250-300 degrés et on va les cuire au four pendant 20-30 minutes jusqu’à ce qu’ils soient un peux brun. Apres la cousson on mettre du sucre granulé.
Et voila les petit croissante sont pret, très délicieux.

Savourez-le avec une bonne tissane en compagnie de la famille ou les amis.

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